Terug

Volg Hart van Nederland

UEFA bestraft meerdere landen voor racisme op EK

EK

25 juli 2024, 10:13

De UEFA heeft sancties opgelegd aan zeven landen vanwege racisme en discriminatie door hun supporters tijdens het EK voetbal in Duitsland. De landen die een prent kunnen verwachten zijn Albanië, Hongarije, Oostenrijk, Slovenië, Servië, Kroatië en de tegenstander van Oranje in de achtste finale: Roemenië.

De Kroatische voetbalbond kreeg een boete van 50.000 euro opgelegd voor racistische en discriminerende uitingen van hun supporters tijdens alle drie de groepswedstrijden. Daarnaast zijn Kroatische fans uitgesloten van de eerstkomende officiële wedstrijd onder UEFA-vlag.

Tienduizenden euro's boete

Roemenië ontving een boete van 40.000 euro, na vergelijkbare incidenten, waaronder tijdens de 3-0 nederlaag in de achtste finale tegen Nederland.

Albanië, Hongarije, Slovenië en Servië kregen elk een boete van 30.000 euro, terwijl Oostenrijk een boete van 20.000 euro kreeg opgelegd.

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.